Start

CK Secure

Vänligt, utbrett, överflödigt,

och för alla.

Start

- Det viktigaste är nog att börja.

Om det kommer till användning, så kan det förbättras.

 

Hej!

Jag skapade första versionen av webbsidan cksecure.se, "Hem" och "Start" + "Blogg" - numera avslutad, på 6 timmar "inklusive allt". För att visa - hur du enkelt och snabbt skapar en hemsida.

Jag arbetar med informationsteknik och jag har goda kunskaper om tekniken på internet. Det är som jag ser det inte en förutsättning för att lyckas. Idag är teknik för att skapa en webbsida och publicering tillgänglig för alla. Jag tror också att det är möjligt för dig om du bestämmer dig. Det svåra är inte tekniken, eller verktygen, det är att ta steget. jag ser inga hinder om du vill prova och är villig att spendera lite tid och investera i en egen webbsida. Ett alternativ till att registrera en egen domän, kan vara att använda Wix, där du kan bygga din egen webbsida utan kostnader. Är du inte beredd att ta det steget, vill du att det skall vara enklare? Blogga! Twittra! Google Sites!

Gör det enkelt, - använd tjänster på nätet!

Det är inte utan funderingar, små missar och letande efter information på webben. som jag satt upp sidan cksecure.se.

Webbsidan (domänen) registrerade jag först på LOOPIA i tanken att det skulle ta mig lite tid att få fram en webbsida som jag kunde publicera. Nu tog det inte mer än en timme innan jag bestämde mig för att välja One som webbhotell. Det som sålde One till mig var, förutom priset på 12 SEK/månad och bra resultat i tester, slogan "Powered by Windmills". I mitt fall hade det varit bättre att välja ett webhotell först för att låta leverantören av webbhotell även registrera min domän. I mitt fall fick jag skapa en giltig auktoriseringskod för domänen, även kallad Auth-ID, på min administrationssida för domänen hos LOOPIA.

Och skriva in den på One för att flytta över domänen. I de flesta fall går det bra och det gjorde det även i mitt fall. Om du väljer en och samma leverantör för registrering och publicering av din webbsida, så slipper du det problem som en flytt av domänen kan innebära.

Ett byte av leverantör senare kan också innebära problem. Om du söker på nätet så hittar du flera fall där det har inneburit problem att byta webbhotell. Undvik eventuella problem genom att välja en komplett leverantör som kan ge tydliga instruktioner för hur du flyttar domänen och som även kan ge tydliga anvisningar för hur du flyttar webbsidan till en annan leverantör.

Jag tycker att mallarna på One fungerar bra och det är relativt enkelt att ändra mallen så att den fungerar som du vill, sidan "Start" är den som mest liknar deras orginalmall. De övriga ändringar jag gjort är att använda "Bold" och på andra sidor har jag tonat ner ljuset genom att skriva med vit text direkt på bakgrunden, jag tycker justeringen gör det lättare att läsa texten och att det är behagligare för ögonen. Det arbete som tog längst tid var, att skapa den mall som gör det möjligt att hämta dokument från Google Drive utan att sidostycket stör presentationen av dokumentet.